Családi titkaink


A KAPSZLI és a L'élek Egyesület 2012-ben is megrendezi az ingyenes Szakmai Napokat, mely ezúttal Családi titkaink címmel a 

  • születés (különböző  kultúrákban, hagyományos és alternatív szülés, császármetszés, szülés utáni  depresszió, apák a terhességben és szülésben pre- és perinatális  pszichológia); 
  • család (családtámogatás, a gyermekvállalás meghatározói, válás, örökbefogadás, transzgenerációs traumák, betegségek és patológiák a családban); 
  • nevelés (alternatív oktatás, gyermekvédelem), illetve 
  • kapcsolatok (anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolat, párkapcsolat, szexualitás a családban)  témájában kerül megrendezésre.

A konferencia helyszíne: a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézete
(1037. Budapest, Bécsi út 324.).

Időpont: 2012. március 16.-18.


Március 18-n vasárnap 10-13 óráig Lélekutazás műhely lesz, mely lehetőséget ad arra, hogy bárki kipróbálhassa ezt a módszert, vagy az ebben jártasok elmélyülhessenek egy utazás erejéig  a témában.

Őseim bennem élő hagyatéka 


A sámánok, táltosok több tízezer éven keresztül őrizték és ápolták a közösségek testi-lelki-szellemi  egészségét. Munkájukhoz hozzátartozott az ősök üzeneteinek megértése és közvetítése, a családi rendszerek harmóniájának biztosítása, az élet fordulópontjain az egyének továbbsegítése.
A lélekutazás  - mint módosult tudatállapottal, imaginatív módszerrel dolgozó eljárás -  lehetővé teszi, hogy mi is kapcsolatba kerüljünk gyökereinkkel,  könnyebben feltárjuk családi örökségünk gátló vagy kincset érő titkait és erőt merítsünk kapcsolataink kiegyensúlyozottabb alakításához.
A műhely résztvevői biztonságos módon, a saját szellemi Segítőjüket felfedezve egészen új perspektívából tekinthetnek az őket személyesen foglalkoztató kérdésekre, problémákra. Olyan módszerbe kapnak betekintést, mely később is hozzáférhető eszközt és segítséget adhat az önismereti úton. Munkánkat sámándob és csörgő ritmusa segíti a csoport bensőséges légkörében.
A teljes program itt:

http://www.lelekegyesulet.hu/upload/csaladunk_titkai_program.pdf

Térképek az eksztázishoz


Mindannyian rendelkezünk az öngyógyítás képességével. Gabrielle Roth Térképek az eksztázishoz - egy városi sámán tanításai című könyve végigvezet egy általa megtapasztalt és állandóan újra felfedezhető úton ehhez. Az öt szent ritmus (Áramlás, Staccato, Káosz, Líra, Nyugalom) tánca megjelenik az életünk fő szakaszaiban, a szerelem ütemeiben, az érzéseink szivárványában és a szerepeinkben. Ha az általa ajánlott gyakorlatokkal bejárjuk életünk térképét, megérthetjük helyzetünket, legmélyebb énünket, szent tanítóinkat és sebeinket, s megláthatjuk a nyugalom rezgését a Világmindenség tükrében.

További hasznos útravalók az Irodalom oldalon.


AZ ÉLET RITMUSAI Jonathan Horwitz kurzusa Magyarországon


Jonathan Horwitz csodálatos gyógyító és tanító sámán.
A 80-as évek végétől tart rendszeresen kurzusokat Magyarországon is és már több nemzedék tanult tőle, akik maguk is tanítókká - gyógyítókká váltak.
Feledhetetlen élményeket éltünk át vele és a Körben olyan erőhelyeken, mint az Alcsúti Arborétum és Dobogókő. Életem legnagyszerűbb gyógyulási élménye is hozzá fűződik.

Jonathan idén tavasszal Az Élet Ritmusai című kurzust tartja Tihanyban.

"Az Élet változás. A Sámán útja erővel teli változás.

Folyamatosan változunk: csírába szökkenünk, virágzunk, termést hozunk, aratunk és elenyészünk. Ez az élet körforgása. Vajon hogyan élhetjük meg legjobban ezeket a ciklusokat? Ez a kurzus arra teremt lehetőséget, hogy rátaláljunk a tápláló és megtermékenyítő erőkre, a hálára, az egyensúlyra amelyek segítenek az élet ritmusában áramlani.

Ez a kérdés mind önmagunk, mind a másokkal való munkában is fontos, és a rájuk adott válasz kulcs lehet az eredményes gyógyulás útján. A kurzus során olyan kérdésekre keressük a választ, mint: Hogyan lehetek termékenyebb? Milyen testi, lelki, szellemi táplálékra van szükségem? Hogyan tudom teljességgel befogadni, amit kapok? Hogyan oszthatom meg a tehetségemet a világgal, anélkül hogy kimerülnék? Mi a szerepe a hálának a gyógyításban? Hogy élhetek és mozdulhatok egyensúlyban?

E munka célja, hogy olyan spirituális egészséget teremtsünk, amellyel teljes és erővel teli életet élhetünk. A kurzuson utazásokkal, szertartással, énekkel, tánccal és természetben való munkával tapasztalhatjuk meg, milyen mikor úgy adunk, hogy nem veszítünk, és úgy fogadunk el, hogy nem veszünk el a másiktól."


Részvételi feltétel: alapkurzus elvégzése, a szellemvilág földrajzának alapos ismerete, jó kapcsolat a szellemi segítőkkel és tanítókkal.


Időpont: 2011. április 17-22. (kedd estétől vasárnap délutánig)

Vezeti: Jonathan Horwitz és Zara Waldeback

Helyszín: Tihany, Magyar Képzőművészeti Egyetem Művésztelep
Elhelyezés 2-4 ágyas szobákban, teljes ellátással

A kurzus angol nyelven folyik, tolmácsolással.

Jelentkezési szándékotokat minél előbb jelezzétek nálunk, s a további tudnivalókat kérésetekre levélben megküldjük.

Érdemes böngészni Jonathan honlapját is: www.shamanism.dk