Adventi Szívnyitó Kakaó Szertartás * December 15 * a Sasvárban


Kedves Lélekutazók és Érdeklődők!

Sok szeretettel várlak Benneteket a Körünkben újra 
egy szívnyitó utazásra a kakaóbab tanító-gyógyító növénnyel!
Készüljünk együtt a Fény meghívására és érkezésére, hogy tisztulhassunk a lehúzó érzelmektől, terhektől, fájdalmaktól és az ünnepi időszakra megszülethessen, tovább nőhessen bennünk a békesség és a szeretet.




Mi az a kakaó szertartás? 
Közép- és Dél-Amerikában, a maja és azték kultúrákban a kakaóbabot több évezreddel ezelőtt isteni eledelként tisztelték. Szertartásosan fogyasztották, hogy összekapcsolódjanak a szellemi szférákkal és hogy termékenységet, gyógyulást, bölcsességet hozzanak a közösségbe. 
A nyers kakaóbabból készült ital békés, finom módon alkalmassá tesz arra, hogy mély kapcsolatba kerüljünk érzéseinkkel, a lelkünk tudattalan rétegeiben levő gátakat elkezdjük feloldani és új mintákat engedjünk be életünkbe, amik segítik az önmagunkkal és a másokkal való szeretetteljes, érzékeny és tudatos kapcsolódást.
A szertartás során ellazult állapotba kerülünk. A vezetett relaxációt  élőben segíti a tibeti hangtálak rezgése. A figyelmünk fókuszát befelé fordítjuk, majd sámándobbal kísért lélekutazást teszünk. Mindenki a maga ritmusában és saját szándékával dolgozhat. Ha kedvünk tartja, mozgással-tánccal, énekléssel folytatjuk, majd az élmények megosztásával zárjuk az alkalmat.
A nyers kakaó, mint gyógynövény élettani hatásai:
A kakaó szuperélelmiszer, kivételesen erőteljes antioxidáns, gazdag vitaminokban és nyomelemekben. Védő hatású a májra és a vesére, ébreszti a tobozmirigyet, fokozza a vérellátást, serkenti az agyműködést, segít megelőzni a daganatos-, a szív és érrendszeri betegségeket, a demenciát. Olyan vegyületeket tartalmaz (dopamin, szerotonin, triptofán ...), melyek fokozzák az örömkészséget, az elégedettséget, az empátiát, a boldogságérzést. Afrodiziákumként is ismert. Lassítja az öregedést, kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Csökkenti a megélt stressz szintjét és a depressziót.
Diéta, böjt szükséges!!!
A szertartás napján tartózkodjunk a kávétól és az állati eredetű ételektől. Könnyű vegán ebédet érdemes fogyasztanunk. Igyunk sok vizet (a kakaó vízhajtó, tisztító) a szertartás napján és a szertartás alatt is. Aznap estére már ne tervezzünk programot, legyünk figyelmesek és gyengédek önmagunkhoz; könnyű vacsorát együnk esetleg, ha hazatértünk.
Milyen kakaót használunk?
Nyers, bio minősítésű, kiváló, Criollo kakaóport. Ebből készítjük a szertartáshoz tradicionális fűszerek, természetes édesítés és magtej hozzáadásával, forralás nélküli melegítéssel az italt.
Mit érdemes hozni?
Vizet saját fogyasztásra, párnát, esetleg takarást a szemre, jegyzetfüzetet és tollat. 
Az oltárra és a közös záró étkezéshez gyümölcsöt, aszalványokat, virágot, kristályt. Ha van dobod, csörgőd, azt is hozd magaddal.
Fontos, hogy megfogalmazz egy tiszta szándékot, intenciót, amivel a szertartás során dolgozol majd.
Helyszín:
Sasvár utca 91, Budapest, Antaranga Központ.
Időpont:
December 15. szombat 17 - kb. 20.30 óráig, érkezés: 16.45-től.
ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉREK. Határidő: december 13. 06 70 50 393 50 vagy albisaga@gmail.com
Sámán lélekutazás ismerete segítség, de nem feltétlenül szükséges.
Esetleges lemondás az esemény előtt 2 nappal lehetséges.
Óvatosság:
Ha erőteljes orvosi kezelésben részesül valaki (SSRI típusú antidepresszánst, vagy MAO-gátló hatású szorongáscsökkentőt szed, vagy epilepsziában szenved vagy kemoterápiát kap), akkor előzetes megbeszélés szükséges a bejelentkezésnél. Szintén egyeztessünk, ha áldott állapotban vagy, vagy általában alacsony a vérnyomásod.
A nyers kakaó erőteljes érzemi és fizikai méregtelenítő hatású, így  - különösen ha nem voltunk elég körültekintőek a böjt során - mellékhatásként fejfájás előfordulhat. 

Sok szeretettel várlak!
Elekes-Czaga Orsolya


Cacao Ceremonies date back to the ancient Aztec and Mayan civilizations.

Képek forrása: pinterest.com