ÚJ!!! Archaikus Rítusok Alaptanfolyam szakemberek számára * április 23.-24.

„Létezik egy olyan gondolkozás, amely ősi képekben, szimbólumokban fejezi ki magát, s ezek régebbiek a történeti embernél, ősidők óta veleszületettek, végeláthatatlan generációkon át fennállnak, s örök elevenen betöltik lelkünk mélységes alapjait. Teljes élet csak velük összhangban lehetséges, a bölcsesség a hozzájuk való visszatérés.” C. G. Jung
 A legutóbbi Jung konferencián tartott Archaikus gyógyító rítusok műhely pozitív tapasztalatai nyomán többen kérték, hogy tartsunk szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek) számára önismereti jellegű képzést. Ezért meghirdetjük két napos kurzusunkat Archaikus Rítusok Alaptanfolyam címmel a Magyar C. G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület ajánlásával.



Időpont: 2016. április 23.-24. 10-18 óráig.  
Jelentkezési határidő: április 15.!
Helyszín: Budapest, Mályva tér 
Jelentkezés és további információk: 
albisaga@gmail.com 06 70 50 393 50 
A tanfolyamot tartják: Elekes Gábor és Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológusok.
Leírás: Az ősi gyógyító eljárások, melyeket a sámánok - a Kárpát medencében táltosok - alkalmaztak, antropológusok gyűjtőmunkájának köszönhetően lettek elérhetőek a ma embere számára. Az elmúlt 20 évben az akadémikus gyógyításban, kórházban működő doboló csoportok, egyéni terápiák és önismereti csoportok során alkalmaztuk ezeket a rítusokat a jungi szemlélettel integrálva. Tapasztalataink szerint ezek az imaginatív technikák lehetővé teszik, hogy a kollektív tudattalan archetípusai és szimbólumai megelevenedjenek, az ösztönszféránk támogató impulzusai felébredjenek, a Selbst irányából érkező üzenetek valósággá váljanak. Kutatásaink alapján ezek az eljárások fejlesztik a részvevők önmegvalósítását, kompetenciáját és belső kontrollos attitűdjét. Általuk növekszik az autonómia és fokozódik az aktivitás. Erősödik a megküzdési képesség, nő a hatékonyságérzés és a felelősségérzet. Az alaptanfolyam sajátélményre ad lehetőséget. A későbbiekben a további kurzusokon való részvétel elegendő alapot és tudást ad majd arra, hogy a képzésben résztvevő szakemberek segítő munkájukban is alkalmazzák e módszereket.
A jövő évtől az Magyar C. G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület tervezi a program, illetve az évenkénti képzések akkreditációját.


Kép forrása: pinterest.com